Onur Üyelerimiz CV

Prof. Dr. Şükriye Güniz KÜÇÜKGÜZEL
Prof. Dr. Şükriye Güniz KÜÇÜKGÜZEL

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1990 yılında birincilikle mezun olduktan sonra, 1991-1993 yılları arasında Bilim İlaç Sanayi A.Ş.’nde Kalite Kontrol laboratuvarında analist olarak çalışmıştır.

Doktora tezi 1998 yılında Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülüne layık görülmüş, aynı yıl eğitim-öğretime verdiği hizmetleri ve gösterdiği üstün başarı nedeniyle, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kendisine Üstün Başarı Ödülü verilmiştir. Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi “2017 yılı Bilim Ödülüne” layık görülmüştür. Doktorclub, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birlikteliği ile düzenlenen Doktorclub Awards 'Türkiye'nin Sağlık Ödülleri 2020” töreninde “Prostat Kanseri Tedavisi için Yeni Nesil Sentetik Ajanların Geliştirilmesi” konulu TÜBİTAK projesi ile Yılın Sağlık Profesyoneli-Yılın Yenilikçi Eczacısı ödülüne layık görülmüştür.

Amerika Birleşik Devletleri Stanford Üniversitesi'nin öncülüğünde ABD'li ve Hollanda'lı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından, çeşitli bilimsel kriterlerin dikkate alınarak hesaplanması ile oluşturulan ve 2020’de yayınlanan ScienceDirect PLOS Biology’de “Dünyanın En Etkili Bilim insanları” listesinde Yıllık etki alanında tanımlanmış, 857 Türk Bilim insanının içinde yer almıştır. Stanford Üniversitesi’nden Jeroen Baas, Kevin Boyack ve John P.A. Ioannidis bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği ve Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı liste "Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation Indicators" başlıklı çalışmada 1150 bilim insanı "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi içinde yer almıştır.

Uluslararası hakemli dergilerde alanında yayımlanan Science citation indeksde yer alan dergilerde makale ve derlemeleri bulunmaktadır. Bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan uluslararası ve ulusal adet bildirisi mevcuttur. Science Citation Index (SCI) tarafından taranan uluslararası dergilerde hakemlikleri ve dergi yayın kurulu üyelikleri bulunmaktadır. TÜBİTAK, TÜSEB ve BAP birimi tarafından desteklenen çeşitli projelerde yürütücü olarak yer almıştır.  WOS veri tabanına göre yayınlarına atıflar mevcuttur. Makromoleküler hedef olan Hepatit-C NS5B polimeraz ve antikanser model bileşiklerin sentezi ve yapılarının aydınlatılması konuları araştırma konuları içinde yer almıştır. ARGE proje pazarlarına katılmış olan olan Küçükgüzel’in, ulusal ve uluslararası patentleri bulunmaktadır. “Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Öğrencileri İçin Organik Kimya” isimli kitap yazarlığı bulunmaktadır.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunlar Derneğinin Kurucu üyesi olan Prof.Dr. Küçükgüzel, bu dernekte yönetim ve denetleme kurulu başkanı ve üyesi olarak da hizmet vermiştir. Eczacılık Fakültesi Staj Komisyonu başkanlığı, Eğitim-Öğretim Rehberi Komisyon başkanlığı görevlerinde bulunmuş, Dekan Yardımcılığı görevi de yapmıştır. Staj Komisyonu Başkanlığında ve Dekanlık görevi sırasında, Fakültesinin Uygulama Eczanesinin yeniden yapılandırılmasını sağlamıştır. 2009, 2011 ve 2016 Yıllarında Eğitim-Öğretim Rehberini komisyon ile hazırlamıştır. M.Ü. Eczacılık Fakültesi Bitirme Ödevleri Kitapçığı ve M.Ü. Genişletilmiş Eğitim Programı Kitapçığı editör görevini yapmıştır. 2016 ve 2018 Yıllarında ilk defa Ulusal Marmara Eczacılık Kongresinin düzenlenmesini, Uluslararası 3.İVEK kongre başkanlığını ve düzenlemesini sağlamıştır.2015-2019 yıllarında Altın Havan Ödül jürisinde yer almıştır. Fakültesinde Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalını kurmuş, Kurucu Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yapmıştır.

2014-2019 Yılları arasında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi sorumluluğu görevini yapmıştır. Prof.Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel, M.Ü.Strateji-Geliştirme ve BAPKO komisyonu üyeliği, M.Ü.Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAR) , M.Ü. İnovasyon ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ve M.Ü.Hipertansiyon ve Ateroskleroz Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (HİPAM) Yönetim kurulu üyelikleri yapmıştır.

2015-2020 yılları arasında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığı görevini yapmış olan Küçükgüzel, M.Ü. Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ ndeki Eczacılık Fakültesinin yapılandırılmasını ve 13-14 Eylül 2019 tarihlerinde teknolojik yeni binasına taşınmasını sağlamıştır.

Eczacılık Fakültesi Dekanları Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve Staj Komisyonu başkanlığı görevini yürütmüştür. Marmara İlaç Formulasyon ve Geliştirme Birimi (MİFGEB) kurmuş ve Yönetim kurulu başkanlığı görevi yapmıştır.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Bakanlığı On Birinci Kalkınma Planı Sağlık Endüstrilerinde Dönüşüm Özel İhtisas Komisyonu üyesi olarak görev almıştır.

Fenerbahçe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kurmuş, Fakülte Dekanlığı ve Kalite Komisyonu, Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü, Strateji Geliştirme Komisyonu, Üniversite – Sanayi İş Birliği, Akademik Gelişim Birimi, Akademik Teşvik Komisyonu, Etik Kurul, Yayın Komisyonu, Araştırma Merkezleri (İnovasyon, Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Afrika Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Avrupa Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Siber Alan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Spor Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) sorumlu Rektör Yardımcılığı görevi yapmaktadır.

Farmasötik ve Medisinal Kimya Derneği, ECZAKDER üyesi olan Küçükgüzel, akademisyen Prof.Dr.İlkay Küçükgüzel ile evli olup, iki kız çocuk annesidir.