Onur Üyelerimiz CV

Prof. Dr. Levent ÜSTÜNES
Prof. Dr. Levent ÜSTÜNES

LEVENT ÜSTÜNES

1956 Yılında İzmir’de doğan Levent ÜSTÜNES ilk ve orta öğrenimini yine İzmir’de tamamladı. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 1978 yılında mezun oldu ve meslek yaşamına aynı yıl İzmir Urla Kemik Hastalıkları Hastanesinde hastane eczacısı olarak başladı. 

1979 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Kürsüsünde açılan asistanlık sınavını başararak akademik yaşama geçti. 1980’de Türkiye’de başladığı doktora tezi ile ilgili araştırmalarını Belçika Federal Flaman Hükümeti tarafından verilen devlet bursu sınavını kazanarak Anvers Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde tamamladı ve yurda dönerek 1985 yılında Doktor Eczacı ünvanını aldı.  

1986’da TÜBİTAK’ın Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursunu kazanarak bilimsel araştırmalarını Anvers Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Laboratuvarı'nda sürdürdü. Aynı üniversitede 1988, 1989, 1991 ve 1992 yıllarında davetli konuk araştırmacı olarak bilimsel araştırmalar yaptı. 

Temmuz 1989’da Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'nda yardımcı doçent ve Ekim 1990’da doçent ünvanını aldı. Şubat 1996’da farmakoloji alanında profesörlüğe yükseltildi.

1995 yılından itibaren Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Bilgisayar alt yapısının kurulması, güçlendirilmesi ve Türkiye’de ilk kez eczacılık eğitiminde bilgisayar kullanımının etkin bir şekilde yer almasına yönelik çalışmalar yaptı.

1995-1996 Novartis Farmakoloji Dalı Araştırmaları İkincilik Ödülünü kazandı.

1996-2006 yılları arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Etik Kurul Üyeliği görevinde bulundu.

2001-2003 yılları arasında 3 yıl süreyle Eczacılık Fakültesi Bilgisayar Koordinatörlüğü görevinde bulundu.
Türkiye'deki eczacılık fakülteleri arasında ilk olarak Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Lisan Eğitimi Programına öğrencilere yönelik "Bilgisayara Giriş" ve "Eczacılıkta Bilgisayar Uygulamaları" derslerinin konulmasını sağladı ve bu derslerin sorumluluğunu üstlendi.

2001-2003 yıllarında 2 yıl süreyle Türk Eczacıları Birliği (TEB) Eczacılık Akademisi Danışma Kurulu Üyeliği'nde bulundu. 2005 ve 2011 yılları arasında İzmir Eczacı Odası Büyük Kongre Delegesi olarak seçilerek görev yaptı. 

2000-2003 yıllarında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. Aynı dönemde "Eczacılığa Giriş" dersi sorumluluğunu üstlendi ve bu dersin öğrencilerin eczacılık mesleğini tüm yönleri ile tanımalarına olanak veren yeni bir yaklaşımla verilmesini sağladı. Aynı yıllarda E.Ü. Eczacılık Fakültesi Staj Komisyonu Başkanlığı görevini yaptı ve stajların standardize edilmesi ve niteliğinin artırılması için "Staj Uygulama Kitapçıkları"nı hazırladı. 

2001 ve 2005 yıllarında Novartis Farmakoloji Dalı Araştırmaları Ödül Jürisi üyeliğine seçildi.

2008 Aralık ayında yapılan seçimle 36. Dönem Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyeliği’ne seçildi. Bu görevi sırasında, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) "Basamaklandırılamayan Diğer Sağlık Hizmet Sunucuları" olarak tanımlanan toplum eczanelerinin "Birinci Basamak Sağlık Hizmet Sunucusu" olarak tanımlanmalarını sağlayan çalışmalar yaptı.

2009-2016 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Yönetim Kurulu (3 yıl) ve Fakülte Kurulu (6 yıl) üyeliği görevlerinde bulundu.

2009-2012 tarihleri arasında 3 yıl süreyle Ege Üniversitesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığı; Ege Üniversitesi Senato Üyeliği; Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu Başkan Yardımcılığı; Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı ve Toksikoloji Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Derneği Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2016 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde Klinik Eczacılık Anabilim Dalını kurmuş ve 3 yıl süreyle başkanlığını yapmıştır. Başkanlık süreci içinde Klinik Eczacılık Yüksek Lisans ve Klinik Eczacılık Uzmanlık programlarının açılmasını gerçekleştirmiştir.

Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel yayınları dışında, Türk Eczacıları Birliği yayını olarak yayımlanmış Hastane Eczacılığı (2011), Eczacılık Yeterlilik Standartları (2013) ve Klinik Eczacılık Standartları (2017) başlıklı kitapları bulunmaktadır.

Klinik Eczacılık ve Farmasötik Bakım hizmetleri ile ilgili bilgisayar ortamında çalışan “RxMediaPharma® İnteraktif İlaç Bilgi Kaynağı” adlı eseri 2000 yılından beri her yıl yeni bir sürüm olarak İnternet ortamında yayımlanmaktadır.

2015 yılında RxMediaPharma® Eczacılık Akademisi’ni kurmuştur. Halen çalışmalarını, RxMediaPharma® İnteraktif İlaç Bilgi Kaynağı adlı eserinin geliştirilmesi ve RxMediaPharma® Eczacılık Akademisi'nde eczacılık mesleğinin ileri gitmesini sağlamaya yönelik çalışmalarla sürdürmektedir.

Prof. Dr. Levent ÜSTÜNES evli ve iki çocuk babasıdır.