Makale & Formül

Saç Formülleri

11-02-2013

Saç Kıran Tedavisinde SPİRİTUS CRİNALİS - 3

Değerli Meslektaşlarım;

Saçkıran tedavisinde kullanılan formüllerin üçüncüsü olan SPİRİTUS CRİNALİS III bu haftaki yazımın konusunu oluşturuyor.

SPıRıTUS CRİNALİS III

Rp.   Chlorali hydrati ....................... 2,5 g

        Spiritus camphorati ................10,0 g

        Spiritus diluti .................. ad 100,0 g

 

Chloral hidrat, hipnotik ve sedatif etkisiyle bilinir. Bu formüldeki kullanış nedeni hiperemik etkisinden kaynaklanmakta yani saçlı dokunun normalden daha fazla kanlanmasını sağlamak amacıyla kullanılmıştır.Vazodilatatör etkilidir.

Hatırlayacağınız gibi SPİRİTUS CRİNALİS I adıyla ilk hafta formülünde SPİRİTUS CAMPHORATUS ve SPıRıTUS DİLUTı konularını yazmış idim. O nedenle hatırlayamayan meslektaşlarıma ilk hafta formülünü tekrar incelemelerini önereceğim. 

 

Hazırlanışı ve saklanması:

Cam havanda, saat camında tartılan kloral hidrat ezilir bir miktar dilüe alkol ile çözündürülüp hazırlanan kafur tentürü ile karıştırılıp dilüe alkolün kalan kısmı ile 100 gr' a tamamlanır. Süzgeç kağıdından süzülen çözelti 30 derecenin altında oda sıcaklığında ve sıkıca kapalı hava geçirmeyen kaplarda ışıktan korunarak saklanmalıdır.

KULLANILIŞI:

Saçlı derinin hastalıklı bölgesine, sabah akşam bir pamuk yardımıyla dairesel hareketlerle bölge hafif kızarana kadar friksiyon yapılır. Saç köklerinin aşırı ovma ile zarar görebileceği unutulmamalıdır.

ıyi haftalar dileklerimle...

Uzm.Ecz.Ahmet Nezihi Pekcan
Pekcan eczanesi - Konya
pekcanecz@gmail.com
Tel: (332) 3520657
http://www.majistralformul.com/