Makale & Formül

Psoriazis

10-12-2012

Psoriazis tedavisinde; Pasta Rezorsini Compositica

ıyi haftalar değerli meslektaşlarım...

Bu hafta Psoriazis, akne, sebore ve ekzema gibi geniş kullanım alanı olan ve Almanya'da hekimlerce reçete edilen Rezorsinli pasta adı ile bilinen bir formülü yayınlayacağım.

Pasta Rezorcini composita

Rp.

Acidi salicylici

Resorcini ............................../.aa 5,0 g

Olei Ricini .....................................10,0 g

Pastae Zinci .............................ad.50.0 g

Kısaca hazırlanışından bahsedecek olursak önce rezorsin sonra salisilik asit cam havanda ezilerek karıştırılır ve üzerine olei ricini (hint yağı) ilave edilir. önceden hazırlamış olduğumuz çinko oksit pastası ilave edilerek formül tamamlanır.

Dikkat dilmesi gereken hususlar ise; Rezorsin geniş satıhlarda kullanılmamalı, ayrıca bu formülü bol kıllı ve saçlı deriye uygulamaktan kaçınılmalıdır. Ekzema, akne, psoriazis ve seboreli bölgeye bıçak sırtı kalınlığında birkaç gün süre ile 1 saat kadar uygulanmalı daha sonra bu uygulama yarım saate kadar indirilmelidir.

Bu formülde yer alan Pastae Zinci mollis adıyla bilinen çinko oksit pastasını bakınız Alman eczacıları nasıl hazırlamakta.

Pasta Zinci mollis

Rp.

Zinci oxydati crudi ..................... 15,0 g

Olei Olivarum ............................ 10,0 g

Lanolini ................................ad 50,0 g

Bu formül bir çok preparatın içerisinde yardımcı formül olarak yer aldığı gibi tek başına da dermatozlarda ve herpes simplex, herpes labialis gibi virüs enfeksiyonlarında da kullanılır.

 

Uzm.Ecz.Ahmet Nezihi Pekcan
Pekcan eczanesi - Konya
pekcanecz@gmail.com
Tel: (332) 3520657
http://www.majistralformul.com/