Makale & Formül

Antiseptik - Antibakteriyel - Antimikotik - Antiviral

12-05-2014

Almanya’da Hazırlanan ’Milian Çözeltisi’

ALMANYA DA HAZIRLANAN  MİLİAN ÇÖZELTİSİ-SOLUTIO MILIAN–SOLUTİON DE MİLİAN

Değerli Meslektaşlarım,

Geçtiğimiz haftalarda yayınlamış olduğumuz Milian çözeltisi’ nin  Fransız ılaç kodekslerinde bulunmasa da reçetelerde yaygın yer aldığından bahsetmiş idim. Bu hafta Almanya’da Milian Solusyonu’na ilave edilen Solutio Antiseptika (Antiseptik Solusyon) katkısıyla formüle edilen ve mantar enfeksiyonlarına karşı antiseptik amaçla kullanılan bu preparatı inceleyeceğiz.

Rp

Methylrosanilinii chloridum … 0,25 g

Viride nitens ……………………… 0,25 g

Solutio antiseptica ……….….. 75,00 g

Aqua  q.s.   ad …………………150,00 g

Formülün hazırlanışı ; Kristal violet ve Brillant yeşili hesaplı miktardaki su içerisinde eritilir. Daha önce hazırlanan Antiseptik solusyon ilavesiyle preparat sonlandırılır. Formülün toplam 150 g olmasına dikkat edilmelidir.

Formül’de yer alan etken maddelerle ilgili bilgilere 13.04.2014 tarihli Eczacının Sesi ve Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği web sitelerinde yazmış olduğum SOLUTIO MILIAN isimli makalemden ulaşabilirsiniz. Yine formülde yer alan SOLUTIA ANTISEPTICA çözeltisini  08.07 .2013 tarihli Eczacının Sesi web sayfasında bana ayrılan köşede SOLUTION DE WHITFIELD çözeltisi içerisinde bulabileceğiniz gibi yine bu solüsyonu Pharmetik Girişimci Eczacılar Derneği web sayfasında bana ayrılan bölümde SOLUTIO ANTISEPTICA başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

Antiseptik solüsyon ilavesi formüle astrenjan ve antiseptik tedavi katkısı sağlamıştır. 

Candida Albicans (Candida albicans, eşeyli çoğalan, diploit, maya tipi bir mantar türüdür ve insanlarda oral ve vajinal fırsatçı enfeksiyonların etkenidir. Candida cinsine ait 200 tür olmasına karşın, Candida enfeksiyonlarının %75'inin sorumlusu C. albicans'tır.) gibi fungal enfeksiyonlarda özellikle bebek bezine bağlı mantar ve eritemlerinde  (eritem=ciltte değişik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen kızarıklıktır.)

ıntertrigo (Kaba etlerin arasında kalan bölge, skrotum ve uyluk arasında birbirine temas eden yüzeyler, kadında memelerin sarkan kısımlarının altında kalan alanlar gibi vücutta derinin kıvrım yaptığı veya birbirine temas ettiği yerlerde görülen derinin deriye sürtünmesinden kaynaklanan dermatit. Ter birikimi, nem, sıcaklık ve yerleşik floradaki mikroorganizmaların üremesi sonucu ortaya çıkar.)

Bül ve vezikül tedavisinde (Deride bulunan sınırlı, 5 milimetre çapından küçük, seröz sıvı içeren deriden kabarık lezyon; içi sıvıyla dolu küçük kabarcık. çapı 5 milimetreden daha büyük olanları bül olarak adlandırılır.)

ıyi hafta dileklerimle…

Uzm.Ecz.Ahmet Nezihi Pekcan
Pekcan eczanesi - Konya
pekcanecz@gmail.com
Tel: (332) 3520657
http://www.majistralformul.com/